Καλύβια Αγρινίου: Πληθαίνουν οι αναφορές για διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι αναφορές και οι πληροφορίες ότι στα Καλύβια υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού σε συμπολίτες μας, με τις πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 8-9 άτομα που έχουν προσβληθεί, ενώ σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινότητας μπήκε αυτοβούλως σε καραντίνα 14 ημερών, διότι ήρθε σε επαφή με άτομο που προσεβλήθη από τον ιό.

  • Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου στο Κοινοτικό Κατάστημα θα πραγματοποιηθούν rapid-test από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. Καλό θα είναι η συμμετοχή όλων μας να είναι μαζική. Από την πλευρά μου επίσης ανακοινώνω ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχω πάρει από τον Ε.Ο.Δ.Υ., λόγω του ότι έχω έρθει σε άμεση επαφή με κρούσμα, θα είμαι για τις επόμενες 14 ημέρες σε καραντίνα».

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα άτομα που προσεβλήθησαν έχουν ήδη τεθεί σε κατ΄οίκον καραντίνα, όπως και μέλη των οικογένειών τους, ένα δυο ηλικιωμένα άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης ένα μωρό από τις 25/04 είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό μετά από εξετάσεις που του έγιναν. Η συγκεκριμένη οικογένεια, ύστερα από οδηγίες που της δόθηκαν, παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Προληπτικοί έλεγχοι για Covid 19, σήμερα Τετάρτη

Δωρεάν προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους (Rapid Tests – Covid-19), στα Καλύβια, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στο Κοινοτικό Κατάστημα, το νοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας του Ε.Ο.Δ.Υ. (Κ.ΟΜ.Υ.) σε συνεργασία με την 3η ΤΟ.Μ.Υ. Αγρινίου και καλούνται οι κάτοικοι της περιοχής να προσέλθουν.

kalyvia.gr