Συστατικά
100 γρ. καρύδια
220 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
120 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. κονιάκ
15 γρ. κακάο
350 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.
Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάμε. Δεν θέλουμε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.
Αδειάζουμε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετούμε σε μία διάφανη μεμβράνη.
Με τα χέρια μας το απλώνουμε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη.
Ανοίγουμε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετούμε το σαλάμι.
Τυλίγουμε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο.
Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«The Voice of Greece»: Ο Αγρινιώτης Θοδωρής Νεοφώτιστος στην ομάδα του Μαζωνάκη!
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά