Αφράτη ,γλυκιά,εντυπωσιακή καρυδόπιτα με μπόλικη κρέμα πατισερί !!!
Υλικά
- 10 αυγά χωρισμένα κρόκοι με ασπράδια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
- 1/2 φρυγανιά κοπανισμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
- ξύσμα απόν ένα πορτοκάλι
Σιρόπι
- 2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το σιρόπι για 6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε κρόκους με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέσα το καρύδι,την φρυγανιά,τα μπαχαρικά,το ξύσμα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
- Ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για.45 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Περιχύνουμε την καρυδόπιτα ζέστη με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα πατισερί
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
- Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
- Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο,την βανίλια,τους κρόκους.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
- Πασπαλίζουμε με καρύδι!!
Καλή επιτυχία !
xrysessyntages.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ