«Καταστολή της Κυβέρνησης στη κινητοποίηση αποκλεισμένων κατοίκων στη Γέφυρα Ευήνου»

«Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. στέκεται δίπλα στους κατοίκους και καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της Κυβέρνησης της Ν.Δ., που στην κινητοποίηση των κατοίκων των αποκλεισμένων χωριών, του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά, του Περιθωρίου, την Κυριακή 10 Απρίλη, λόγο της κατάρρευσης της Γέφυρας του Ευήνου εδώ και 4 μήνες, διεκδικώντας την άμεση αποκατάσταση των ζημιών απάντησε με την αποστολή δυνάμεων καταστολής, για να τους εμποδίσει να  κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν λύση.

  • Μετά από 4 μήνες, η κυβέρνηση επιλέγει όχι μονο να μη λύνει τα προβλήματά τους, ικανοποιώντας τα αιτήματα τους, ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες όξυνσης των προβλημάτων συνολικά του λαού, άρα και των κατοίκων της περιοχής, αλλά επιλέγει την καταστολή και την τρομοκράτηση για όποιον κινητοποιείται και ζητά λύσεις στα προβλήματα του.

Άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός στέλνοντας δυνάμεις καταστολής αλλά δεν έχει κινητοποιηθεί καθόλου εδώ και 4 μήνες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι από τους κατοίκους. Οι κάτοικοι πρέπει οργανωμένα και συντονισμένα να απαιτήσουν την άμεση λύση των προβλημάτων τους τώρα!»