Η Κατερίνα Κιτσάκη στον Antenna Star 103.5 για την καταδίκη του Αγρινιώτη Ιερέα (Ηχητικό)

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας τον Iερέα από το Αγρίνιο ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος. 

  • Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 27 χρόνια κάθειρξη χωρίς το παραμικρό ελαφρυντικό.

Όπως, είναι φυσικό από πλευρά του 50χρονου κατηγορούμενου θα ασκηθεί Έφεση κατά της απόφασης. Ο Ιερεέας επιστρέφει στη φυλακή και σε περίπτωση που δεν αλλάξει θα παραμείνει εκεί για τα 20 χρόνια βάση νόμου. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 36.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Έδρας έκανε τα κορίτσια να ξεσπάσουν σε κλάματα δικαίωσης για τα όσα πέρασαν στα χέρια του.

Η συνήγορος των κοριτσιών  κ.  Κατερίνα Κιτσάκη, μιλώντας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Με Υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου  ανέφερε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Ο κατηγορούμενος με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδας καταδικάστηκε για όλες τις πράξεις τις οποίες κατηγορούνταν.

Καταδικάστηκε για την κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για την τέλεση της πράξης της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή. Νοιώθουμε δικαιωμένες.

Οι εντολείς μου βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να καταγγείλουν όλα όσα είχαν περάσει αυτά τα χρόνια από τον κατηγορούμενο, είχαν εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνθήκαμε.

Νοιώθουμε πλήρως δικαιωμένες από το αποτέλεσμα και χαιρόμαστε επίσης που θα διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία του Αγρινίου για τη διερεύνηση των τυχόν εγκλημάτων που έχουν γίνει και κατά των υπολοίπων κοριτσιών του λεγόμενου κοινοβίου.

Είναι μία απόφαση που δικαιώνει όχι μόνο τα θύματα αλλά δικαιώνει όλα τα ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη και ζητάνε τη δικαίωση, την τιμωρία του δράστη αλλά και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την προστασία τους.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Κατερίνας Κιτσάκη στον Antenna Star 103.5: