Καθαρά Δευτέρα 2026 στη Γέφυρα Στράτου στο Αγρίνιο εκεί όπου από νωρίς το πρωί μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν και τίμησαν τα Κούλουμα με παραδοσιακό τρόπο.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, με τη συνδιοργάνωση των Δημοτικών Ενοτήτων Νεάπολης και Στράτου, προσφέροντας σε όλους όσοι παρευρέθηκαν μια αυθεντική εμπειρία της ελληνικής παράδοσης.
Από νωρίς το πρωί, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο της Γέφυρας για να τιμήσουν το έθιμο της ημέρας, ανταλλάσσοντας ευχές και απολαμβάνοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα που διέθεσε ο δήμος, με τη λαγάνα, τα θαλασσινά και τα παραδοσιακά νηστίσιμα να έχουν την τιμητική τους, ενώ το κρασί έρεε άφθονο, συνοδεύοντας το γλέντι.
Το σκηνικό της γιορτής συμπλήρωνε η μοντέρνα και παραδοσιακή μουσική, που έδωσε τον ρυθμό και ξεσήκωσε το κοινό.
Μικροί και μεγάλοι χόρεψαν, τραγούδησαν και πέταξαν τους χαρταετούς τους στον καθαρό ουρανό, κρατώντας ζωντανό το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας.































Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Εκατοντάδες συμμετέχοντες στο 4ο Παναιτωλιώτικο Καρναβάλι
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
100 Χρόνια Παναιτωλικός: Παραμονή του ματς με τον Παναθηναϊκό η προβολή του ντοκιμαντέρ στο Χαϊδάρι!
Eurovision 2026 – Akylas και… «Ferto»: Η Ε.Ρ.Τ. έδωσε στη δημοσιότητα το Video Clip
Αγρίνιο – Μπάμπης Τζότζολης: «Οι Βασίλισσες του Σκακιού ζωντάνεψαν τις Πλατείες»