Κεφαλή αρχαίου αγάλματος βρέθηκε 1,5 μέτρο κάτω από τη Γη

Η κεφαλή ενός αρχαίου αγάλματος βρέθηκε κατά τη διάρκεια έργων στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας, δείχνοντας πως κάτω από την Αθήνα υπάρχουν ακόμα πολλά αρχαία, που δεν έχουν ανασκαφεί.

«Βρέθηκε μόλις ενάμιση μέτρο κάτω από τη γη, κατά τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών στην οδό Αιόλου, επί της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Μοναδική Αθήνα! Υπερηφάνεια και θαυμασμός», έγραψε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο το εύρημα «ήδη βρίσκεται στην ευθύνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων».

Εξάλλου, σε συνέντευξή του πριν λίγο καιρό, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον «Μεγάλο Περίπατο» και τις αντιδράσεις γύρω από αυτόν, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 98,4.

Όπως επισήμανε, ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ξεκινήσουν τα μόνιμα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου», ξεκαθαρίζοντας ότι «ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μόνο η Πανεπιστημίου αλλά «είναι η Όλγας, είναι το Σύνταγμα, Μεγάλος Περίπατος είναι η Ερμού. Έχει πολλές πτυχές ως έργο».

Αναφορικά με σχόλια που έγιναν για πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Αρκετά με τα ψέματα. Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες», επισημαίνοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, είναι πιλοτικό.

Και συμπλήρωσε πως «σύγχρονη μεθοδολογία η οποία λέει το εξής πάρα πολύ απλό: Πριν βάλεις μέσα τις μπουλντόζες, πριν αρχίσεις δηλαδή να δημιουργείς μόνιμα έργα, πας δοκιμαστικά».

Ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε στην συνέχεια πως «θέλουμε να υλοποιήσουμε την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, [έργο το οποίο] πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Αντώνη Τρίτση το ’82- ’83, όπως το συνέχισε μετά η Μελίνα Μερκούρη και τόσοι άλλοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, είναι μία πολύ γενναία παρέμβαση, η οποία πέρα από το ότι εξασφαλίζει 50.000 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου, πέρα από το ότι δημιουργεί μία μοναδική διαδρομή 7 χιλιομέτρων περιπατητική και ποδηλατική, είναι μία παρέμβαση η οποία μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της πόλης».

thecaller.gr