Τα ιδανικά κεφτεδάκια είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά. Τα μυρωδικά αλλά και οι δυό λογιών κιμάδες τα κάνουν ακαταμάχητα, ό,τι πρέπει για πικ νικ.
Υλικά
Τεμάχια: 50
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα σοταρισμένα κρεμμύδια μαζί με το λάδι τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε έντονα, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Τηγάνισμα
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι τόσο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Πλάθουμε περίπου 45 – 50 κεφτέδες, βάρους περίπου 30 γρ. τον καθένα, και τους βάζουμε σε ένα σκεύος. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε αρκετό αλεύρι και «περνάμε» τους κεφτέδες ώστε να αλευρωθούν καλά. Τους τηγανίζουμε σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
Νίκος Γκρίζης: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου για ένα επεισόδιο στο «ROUK ZOUK»!
Eurojackpot: Εκατομμυριούχος μέσω της extra επιλογής από τη Ζαχάρω Ηλείας!
«MasterChef 2025»: Ο Αγρινιώτης και ο Πρεβεζάνος είχαν τα καλύτερα πιάτα!