Συστατικά
Για τα κέικ
300 γρ. ζάχαρη καστανή
4 αυγά, μεσαία
100 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
150 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
Για τη γκανάς
200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
300 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη σύνθεση
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την καστανή ζάχαρη, τα αβγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα πικραμύγδαλου, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, το αλάτι, τη σκόνη αμυγδάλου και το ρόφημα αμυγδάλου. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10×35 εκ. και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε το ρόφημα αμυγδάλου και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες να παγώσει καλά.
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό να αφρατέψει και απλώνουμε πάνω από το κέικ.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου