Συστατικά
Για το κέικ
2 αυγά, μεσαία
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο, σε σκόνη
1 βανιλίνη
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα τιραμισού
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο, σε σκόνη
500 γρ. μασκαρπόνε, ή τυρί κρέμα
1 βανιλίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά, μεσαία
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον καφέ και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα αλουμινίου διαμέτρου 20 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε μια κούπα το νερό και τον καφέ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τον καφέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Αφαιρούμε το κέικ από την κατάψυξη και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ.
Μεταφέρουμε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»