Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Αγρινίου: 259 δήλωσαν αίτηση συμμετοχής την τελευταία διετία

Απόλυτα επιτυχημένη διαγράφεται η πορεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αγρινίου σύμφωνα με τα στοιχεία των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Νέα Φάση» το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

  • Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μόνο κατά τα δυο τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκαν 13 επιμορφωτικά προγράμματα. Σε αυτά έκαναν αίτηση συμμετοχής συνολικά 259 ενδιαφερόμενοι και ολοκλήρωσαν επιτυχώς 134 εκπαιδευόμενοι.

Τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης είναι δωρεάν και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες συμπολίτες μας, εργαζομένους, άνεργους, φοιτητές, συνταξιούχους ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία κ.λπ.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμητσόπουλοςγια τον Δήμο Αγρινίου, αποτελεί έναν απαραίτητο θεσμό στην κατεύθυνση της υλοποίησης  μιας από τις βασικές προτεραιότητες του.

Δηλαδή να προσφέρει σε όλους τους δημότες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας με καλύτερους όρους.

Έχουν συμβάλλει σημαντικά στην επιμόρφωση των ενηλίκων, στη βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων, στη δραστηριοποίηση των ατόμων τρίτης ηλικίας, τη μείωση και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, για να αποκτήσουμε ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα.

Είναι αναγκαία η συνέχιση λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει η σχετική απόφαση ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στην προκήρυξη νέων προγραμμάτων».