Κινόα: Διατροφικός θησαυρός!

Η “χρυσή τροφή” ή “ο σπόρος της Γης” όπως την αποκαλούν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής ήρθε για να μείνει καθώς αποτελεί πραγματικά μια υπερτρoφή με αναρίθμητα οφέλη για τον οργανισμό και την υγεία μας. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) την έχει αναγνωρίσει επίσημα ως τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία και με εντυπωσιακή βιοποικιλότητα!

Ακολουθούν δέκα σημαντικοί λόγοι για να την εντάξετε και εσείς στο διαιτολόγιο σας!

  • Πρόκειται για δημητριακό με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που συνεισφέρει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του εντέρου. Ταυτόχρονα δημιουργεί γρήγορα αίσθημα κορεσμού και καθυστερεί την διοχέτευση της γλυκόζης στο αίμα.
  • Δεν περιέχει χοληστερόλη, επομένως είναι ιδανική επιλογή για όσους έχουν καρδιαγγειακά προβλήματα .
  • Είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας που μπορεί να συγκριθεί με αυτή που λαμβάνουμε από το κρέας, το αυγό και τα γαλακτοκομικά.
  • Είναι πλούσια φυσική πηγή των πολύτιμων ω-3 λιπαρών οξέων.
  • Δεν περιέχει γλουτένη άρα είναι κατάλληλή επιλογή ακόμα και για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη.
  • Σίδηρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο είναι μερικοί ακόμα σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσετε να την καταναλώνετε!
  • Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν πως βοηθάει στην αιμάτωση του εγκεφάλου, στη συγκέντρωση και στην καλύτερη πνευματική απόδοση, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής
  • Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, οπότε όσοι δεν επιτρέπεται να καταναλώσουν γαλακτοκομικά (δυσανεξία στη λακτόζη) μπορούν να αναζητήσουν εκεί το απαραίτητο ασβέστιο.
  • Είναι το τρόφιμο που θα σας λύσει τα χέρια καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό κρέατος ή ψαριού, να εμπλουτίσει τις σαλάτες σας , ακόμα και στην ζαχαροπλαστική!

therapies.gr