Κλ. Στούμπου στον Antenna Star: «Η διδασκαλία είναι το πιο όμορφο κομμάτι της δουλειάς μου» (Ηχητικό)

Για την καλλιτεχνική της πορεία, από τα πρώτα χρόνια της εφηβίας όταν ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Μουσικό Γυμνάσιο Αγρινίου, μέχρι και την συμμετοχή της και βράβευσή της στον πρόσφατο Διαγωνισμό Μουσικής Δημιουργίας της Γ.Ε.Α., μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, η μουσικός Κλεοπάτρα Στούμπου. 

  • Η Κλεοπάτρα Στούμπου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1996. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό για την πόλη μαςμιας και δίνει ευκαιρίες και γνώσεις στα παιδιά που θέλουν να σχοληθούν αργότερα επαγγελματικά με τη μουσική.

Στο Μουσικό Σχολείο ξεκίνησε η επαφή μου με την μουσική και την κλασική κιθάρα, αναφέρει η Κλεοπάτρα, και επισημαίνει ότι η πρώτη μου δασκάλα, η κ. Ευγενία Γρέντζελουήταν ο άνθρωπος που με έκανε να λατρέψω τη μουσική. 

Kαι παραδέχεται: Ξεκίνησα να μαθαίνω κιθάρα για να μπορώ να παίζω σε μια παραλία με τους φίλους μου, αλλά αν αγαπάς τη μουσική, δε φτάνει το να τη δεις σαν χόμπυ, αλλά να «την παντρευτείς», να αφοσιωθείς δηλαδή ολοκληρωτικά σε αυτή!

Το 2018, η Κλεοπάτρα Στούμπου πήρε το πτυχίο της και στη συνέχεια φοίτησε δίπλα στον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, live εμφανίσεις, ηχογραφήσεις και διάφορες εκδηλώσεις, διδάσκει κλασική κιθάρα και εργάζεται ως δασκάλα μουσικής στο ΚΔΑΠ Ταξιδευτές από το 2017 έως και σήμερα.

Η διδασκαλία είναι το πιο όμορφο κομμάτι της δουλειάς μου, αναφέρει η Κλεοπάτρα. Μέσα από τη διδασκαλία μαθαίνω νέα πράγματα. Η συνεργασία με τα παιδιά σου δίνει μια επιπλέον οπτική που μπορεί να μην την έχεις δει.

Η Κλεοπάτρα ξεχωρίζει σαν μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καλλιτεχνική της πορεία, τη συμμετοχή της και βράβευσή της στον Διαγωνισμό Μουσικής Δημιουργίας της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Ήταν κάτι πολύ όμορφο, γιατί μετά από δύο χρόνια «κλεισίματος» λόγω της πανδημίας, βρεθήκαμε επιτέλους τόσοι μουσικοί μαζί. Είναι μια Διοργάνωση που εύχομαι να γίνεται κάθε χρόνο και να αναδεικνύονται νέα ταλέντα από την ευρύτερη περιοχή.

Έχει ηχογραφήσει δύο τραγούδια σε δικούς της στίχους και μουσική, το βραβευμένο πλέον τραγούδι «Ξεθωριάζεις» που ερμηνεύει η ίδια και το τραγούδι «Το ’21» που ερμηνεύει η Παναγιώτα Θεοδωροπούλου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Κλεοπάτρας Στούμπου στον Antenna Star 103.5: