Κλιμάκιο από το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούμενο από τους κ. Κουκουβέλα Ιωάννη, κ. Νικολακόπουλο Κωνσταντίνο, κ. Λύρο Επαμεινώνδα και κ. Αγγελική Κυρίου, μετέβη στο Άνω Κεράσοβο του Δήμου Αγρινίου για να διενεργήσει αυτοψία στην κατολίσθηση που συντελέστηκε και τις φθορές που προκάλεσε.
- Η κατολίσθηση ήταν μεγάλης έντασης και έκτασης, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις υποδομές της περιοχής καθώς και στις περιουσίες των πολιτών. Ο δρόμος που ενώνει το Άνω Κεράσοβο με τα Ελληνικά Μεσολογγίου έχει αποκοπεί παντελώς, καθιστώντας έτσι την πρόσβαση στους γύρω οικισμούς εξαιρετικά δύσκολη.
Πραγματοποιήθηκε καταγραφή του φαινομένου της κατολίσθησης με τον κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό και με τη χρήση Drones και GPS έγινε μία πρώτη χαρτογράφηση, ώστε να παρακολουθηθεί η περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα για πιθανές καινούργιες κατολισθήσεις.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας συνεχίστηκαν τα φαινόμενα ήπιας κατολίσθησης, καθιστώντας επιτακτική τη συνεχή παρακολούθηση της περιοχής.




eleftherifoni.gr







Σχετικά Άρθρα
Basketaki Agrinio: «Στο 4ο All Star Game παίζουμε για τα παιδιά»
Α2 Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.: Με Χρήστο Κάκο στον πάγκο ο Παναιτωλικός επανήλθε στις νίκες
UCL – 8η Αγωνιστική League Phase: Κέρδισε (και) τον Άγιαξ ο Ολυμπιακός, πέρασε στην ενδιάμεση φάση!