Ένα νόστιμο και χυλωμένο, χορτοφαγικό κριθαράκι φούρνου, με τη δροσιά των διάφορων μυρωδικών, αλλά και τη σπιρτάδα που του χαρίζει το βερμούτ.
Υλικά
-
- 350 γρ. κριθαράκι
Για τη σάλτσα
-
- 1 κιλό ντομάτες μικρές, σε χοντρούς κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 150 ml βερμούτ
Για τη σος μυρωδικών
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 χούφτα μέντα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Σάλτσα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια μεσαία κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20΄-25΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση.
Ρίχνουμε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα και 3 φλιτζάνια νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30΄-35΄. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σος μυρωδικών: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη σος στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό περιχύνοντας με λίγη από τη σος.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία