Υλικά
Για ενα μέτριο ταψί
- Ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό όσο πάρει
Για τη γέμιση
- 11/2 κιλό κολοκυθάκια
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. σιμιγδάλι
- 1 φλ.τσ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλ.τσ. φυτική φέτα σόγιας
- Μπόλικο δυόσμο ξερό η 1/2 φλ.τσ.φρέσκο
- Πιπέρι
- Λίγο αλάτι αν το τυρί είναι αλμυρό
- Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι το ξίδι το ελαιόλαδο με το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό για να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Προσθέτουμε στα κολοκυθάκια τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε το ταψί μας με λίγο ελαιόλαδο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε σε 2 φύλλα όχι πολύ λεπτά και μεγάλα τόσο όσο να καλύπτουν και τα πλαινά τοιχώματα του ταψιού μας.
- Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και στρώνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα τυλίγουμε και τα δυο μαζί στριφτά προς τα μέσα.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό να γίνει πιο τραγανό το φύλλο μας
7.Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι χαράζουμε με μαχαίρι απαλά σε μερίδες και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Καλοφάγωτη!!!!!!
cookpad.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer