Κοντά στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας οι Μεσολογγίτες διασώστες (Photos)

Κοντά στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας βρίσκονται τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Από την Παρασκευή το πρωί βρίσκονται στην περιοχή και βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και αναγκάζονται να κοιμούνται στο ύπαιθρο. Τα μέλη της ΕΟΕΔ βοηθούν στο στήσιμο των σκηνών, στην διανομή φαγητού, παρέχουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί, ενώ μπαίνουν στα σπίτια προκειμένου να μεταφέρουν στους ανθρώπους τα προσωπικά τους αντικείμενα και ρούχα που χρειάζονται για να επιβιώσουν στις σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματα.


aixmi-news.gr

 

H Eθελοντική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Ι.Π Μεσολογγίου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007. Εμπνευστής και Ιδρυτής αυτής της προσπάθειας είναι ο Διονύσης Τσιρόγλου που μαζί με μια παρέα νέων ανθρώπων έκανε το όνειρο του πραγματικότητα. Όλοι μαζί οδηγούμενοι από ένα συναίσθημα ανιδιοτέλειας προσφέρουν τις υπηρεσιές τους στο κοινωνικό σύνολο δίχως τυμπανόκρουσιες, μεγάλα λόγια και δίχως να αποσκοπούν  σε προσωπικά οφέλη.

Από τότε η Ε.Ο.Ε.Δ είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση,με πάρα πολλές επιχειρήσεις και αποστολές  σε όλη την Ελλάδα.Η Ε.Ο.Ε.Δ εκτελεί ένα έργο, μια εργασία, ένα καθήκον με θέλησή και με μοναδικό κίνητρο ένα συναίσθημα ευθύνης,κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Η Ε.Ο.Ε.Δ από το 2009 είναι ενταγμένη  στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας με Αρ.μητρ. 38/2009.Επίσης απο το 2013 ανηκει και στα μητρωα της Πανελληνιας Ομοσπονδιας Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας  με Αρ.μητρ. 7/29/015/2013.