Κορωνοϊός: Αισιοδοξία από τις πρώτες δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου

Στόχος του φαρμάκου σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία» είναι να αποτρέψει την προκλήση φλεγμονής, που τις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρα

Στο τέλος του καλοκαιριού αναμένονται τα οριστικά συμπεράσματα της μελέτης για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κορονοϊού που δοκιμάζεται και σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κωνσταντίνος Συρίγος, διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία» σημείωσε πως διεξάγονται δοκιμές φάσης 2 στη χώρα μας, σε 60 ασθενείς στο «Σωτηρία» και σε 30 στο «Αττικόν», ενώ στο Ισραήλ έχουν ήδη γίνει δοκιμές Φάσης 1 για την τοξικότητα του σκευάσματος.

Αντιφλεγμονώδες και όχι αντι-ιικό φάρμακο

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το φάρμακο χορηγείται επιπλέον της υπόλοιπης θεραπείας, σε ασθενείς με μέτρια νόσηση, ενώ αποτελεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο και όχι αντι-ιικό. Στόχος του, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, είναι να αποτρέψει την προκλήση φλεγμονής, που τις περισσότερες φορές είναι θανατηφόρα.

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως είναι νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο οι πρώτες εικόνες καθιστούν τους γιατρούς «πολύ αισιόδοξους».

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως η δοκιμή θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι σε 120 ασθενείς και τότε θα ανακοινωθούν και τα οριστικά συμπεράσματα για το φάρμακο που, αν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις, θα χορηγείται και για κατ’ οίκον χρήση.

ethnos.gr