Κορωνοϊός: Ανέβηκε ξανά επίπεδο η Αιτωλοακαρνανία – Και επίσημα στο «βαθύ κόκκινο»

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Ποιες είναι οι τρεις περιοχές που είχαν βελτίωση και πέρασαν από το κόκκινο στο πορτοκαλί.

  • Ακόμη τρεις περιοχές της χώρας μπαίνουν αυτή την εβδομάδα στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) του Επιδημιολογικού Χάρτη, ενώ μία περιφέρεια περνάει από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο πορτοκαλί.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι αυτή την εβδομάδα και μετά από ένα μήνα, τρεις περιοχές της χώρας εμφάνισαν καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και κατεβαίνουν επίπεδο. Κεντρικός, βόρειος και νότιος τομέας Αθηνών, όπως και ο Πειραιάς, παραμένουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3).

Ανεβαίνουν επίπεδο Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο)

Γρεβενά – Άρτα – Αιτωλοακαρνανία

Από το επίπεδο 2 (κίτρινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)

Χανιά

Κατεβαίνουν Από επίπεδο 5 (βαθύ κόκκινο) πήγε στο επίπεδο 4 (κόκκινο)

Μεσσηνία

Από το επίπεδο 4 (κόκκινο) στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)

Θεσπρωτία

Οι 27 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι: Θεσσαλονίκη Αρκαδία Άγιον Όρος Αχαΐα Λάρισα Μαγνησία Κιλκίς Ημαθία Πιερία Έβρος Πέλλα Ξάνθη Δράμα Μεσσηνία Σέρρες Τρίκαλα Καβάλα Κοζάνη Καρδίτσα Χαλκιδική Ιωάννινα Φθιώτιδα Θάσος Λέσβος Γρεβενά Άρτα Αιτωλοακαρνανία Διευκρινίζεται ότι μόνο στα 30 νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία), νοσηλεύονται 1.522 ασθενείς σε απλές κλίνες, κλίνες υψηλής ροής οξυγόνου και Μ.Ε.Θ.

Οι αλλαγές στον Επιδημιολογικό Χάρτη αναμένεται να γίνουν το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Γιάννης Δεβετζόγλου – protagon.gr