Κώστας Κοπίδης: «Παρωδία οι Δημαιρεσίες στον Δ. Αμφιλοχίας»

Κώστας Κοπίδης: «Παρωδία οι Δημαιρεσίες στον Δ. Αμφιλοχίας»

              Με μεγάλη απογοήτευση την Κυριακή 9/1/2022 στη συνεδρίαση για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των  μελών  της  Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμφιλοχίας, γίναμε μάρτυρες «των θεσμικών παιχνιδιών» μεταξύ των συνεργαζόμενων δημοτικών παρατάξεων, που συνοδεύτηκαν από βαρύτατες καταγγελίες από τον επικεφαλή της  παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» Μάρκο Βασίλα.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ανακοινώθηκαν δύο παραιτήσεις μελών της δημοτικής του παράταξης και στη συνέχεια ο κ. Βασίλας μίλησε για  ανθρώπους «εξαρτημένους από αντιμισθίες», για  «κλέφτες και κλεπταποδόχους», κατηγορώντας ευθέως τόσο τους δύο δημοτικούς συμβούλους όσο και τη Δημοτική Αρχή, κατηγορίες οι οποίες έμειναν αναπάντητες.

Για την παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» οι εξελίξεις αυτές δεν συνιστούν έκπληξη.

Οι μάσκες   έπεσαν και φάνηκε περίτρανα ότι η ετερόκλητη αυτή συμμαχία,  που είχε προαποφασιστεί πολύ πριν από τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου του 2019, δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο αλλά προσωπικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες να εξυπηρετήσει. Γι αυτό άλλωστε και φτάσαμε στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», αλλά και στην ουσιαστική ενσωμάτωση των δύο «ανεξάρτητων» δημοτικών συμβούλων στη δημοτική πλειοψηφία.

Επιπλέον αυτών, οι δημοτικές  ομάδες του Δημάρχου αλλά και της κας  Ανδρίκουλα, ευτελίζοντας εντελώς τη διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  αποφάσισαν να ψηφίσουν τους «ανεξάρτητους» δημοτικούς συμβούλους, (αλήθεια μη μπορώντας να καταλάβουμε το γιατί αφού και στις δύο επιτροπές η πλειοψηφία τους ήταν δεδομένη), δίνοντας στους υποψήφιους των δικών τους παρατάξεων από έναν και μηδέν ψήφους. Σκεφτείτε για άνθρωπο ο οποίος μετέχει και ο ίδιος στην εκλογική διαδικασία και ψηφίζει, να εκλέγεται με μηδέν ψήφους!!! (φαίνεται ότι είχε αλλού υποχρέωση).

Πράγματα πρωτόγνωρα στα χρονικά όχι μόνο για το Δήμο Αμφιλοχίας αλλά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πανελλαδικά.

Έπειτα από 2,5 χρόνια η πολυδιαφημισμένη συνεργασία των τριών δημοτικών παρατάξεων έφτασε να μετατρέψει μια πανηγυρική συνεδρίαση σε πανηγύρι, ένα πανηγύρι που έχει να επιδείξει πλήρη ανυπαρξία δημοτικού έργου.

 

Κώστας Κοπίδης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αμφιλοχίας