Κοτόπουλο σε φύλλο κρούστας με τυρί, μανιτάρια και προσούτο

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 8 φέτες προσούτο
  • 400 γρ κεφαλογραβιέρα σε φέτες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε φετάκια διαγώνια (ή λέτε στον κρεοπώλη να το κόψει σε φιλετάκια).
  2. Αναμειγνύετε το κοτόπουλο με τη μουστάρδα, τον χυμό των λεμονιών, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα μυρωδικά και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε όλα μαζί.
  3. Ψήνετε σε δυνατή τα κοτόπουλα σε δυνατή φωτιά σε σχαροτήγανο (ή στο γκριλ). Τα βγάζετε από το σκεύος και τους ρίχνετε το ξύσμα λάιμ.
  4. Περιχύνετε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και τα βάζετε στο ίδιο τηγάνι με αλάτι. Σοτάρετε και τα μανιτάρια.
  5. Αλείφετε ένα φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο. Ακουμπάτε πρώτα κοτόπουλο, από πάνω το προσούτο, από πάνω μανιτάρια και τέλος κεφαλογραβιέρα και τυλίγετε σε δεματάκι και ρολό. Λαδώνετε δεύτερο φύλλο και βάζετε το πακετό μέσα. Ξανατυλίγετε φροντίζοντας να τελειώσετε με την πλευρά του τυριού προς τα πάνω.
  6. Ψήνετε τα δεματάκια για 25’ στους 180° C.

ethnos.gr