Φτιάχνουμε απολαυστικές κυπριακές πίτες με κοτόπουλο και χαλούμι. Το τέλειο σνακ για μια παύση από το διάβασμα και όχι μόνο. Αλείφουμε τις πίτες και με Bούτυρο Lurpak για σκέτη απόλαυση.
Υλικά
-
- 8 καλαμάκια σουβλάκια κοτόπουλου χειροποίητα (125 γρ. το καθένα)
Για τη μαρινάδα:
-
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 50 ml κρασί λευκό
- 50 ml χυμό λεμoνιού
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 30 γρ. Lurpak Soft (ανάλατο), λιωμένο
Για τις πίτες:
- 4 κυπριακές πίτες
- 2 γεμάτες κουτ. σούπας Lurpak Soft (ανάλατο), λιωμένο
- 100 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. χαλούμι, σε πολύ λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα σουβλάκια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το λεμόνι και το δεντρολίβανο για μισή ώρα.
Τα βγάζουμε από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας, τα αλείφουμε με το Lurpak Soft (ανάλατο) και τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου ή, αν έχουμε όρεξη, στα κάρβουνα για περίπου 15΄-20΄ ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα, αλείφοντάς τα ξανά με βούτυρο μια δυο φορές στο ενδιάμεσο του ψησίματος.
Πίτες: Μόλις τα σουβλάκια είναι έτοιμα, αλείφουμε τις πίτες μέσα και έξω με λίγο Lurpak Soft (ανάλατο) ,και τις ζεσταίνουμε καλά. Τις αλείφουμε εσωτερικά με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, κατόπιν προσθέτουμε ένα σουβλάκι κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χαλούμι και σερβίρουμε αμέσως.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας
«IQ 160»: Ο Σωκράτης έχει σκοτώσει έναν Προπονητή Πυγμαχίας και αυτοκτονεί
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους