Mια γευστικότατη κοτόσουπα για όλη την οικογένεια. Με το αυγολέμονο αποκτά σώμα και γίνεται ο ορισμός του comfort food.
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 3 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
- 1 πατάτα, σε μικρούς κύβους
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με 1.500 ml νερό.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το δεντρολίβανο και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε ένα μπολ.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και σε αυτή ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τa λαχανικά για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά περίπου το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο.
Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Famagusta»: H Χριστίνα φέρνει τη Σοφία προ των ευθυνών της
«17 Κλωστές»: Ο Καστελάνης δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του Σκαλέρη
«Το δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη κάνει πρεμιέρα με τη βία των ανήλικων