Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Συστατικά

Για τη γκανάς

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για τους κουραμπιέδες

  • 500 γρ. βούτυρο, φρέσκο πρόβειο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 1/2 κ.γ. ανθόνερο
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

Για το σερβίρισμα

  • 20 γρ. ανθόνερο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γκανάς

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2-2 ½ λεπτά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε άλλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Για τους κουραμπιέδες

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και πικραμύγδαλου, το ανθόνερο και χτυπάμε με το σύρμα για 20 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά.
Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από τη γκανάζ και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος φουντουκιού. Παίρνουμε 30 γρ. από τη ζύμη, πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε στο κέντρο το μπαλάκι από τη γκανάς.
Πλάθουμε και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψεκάζουμε με ανθόνερο και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr