Κουτσούμπας: «Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. δεν είναι συγκυριακή»

Οι πρώτες δηλώσεις του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., κ. Δημήτρη Κουτσούμπα για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου

  • Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ευχαρίστησε όλους όσοι έδωσαν τη μάχη. «Οι βουλευτές θα βρεθούν εκεί που έχουν υποσχεθεί, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία. Και φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή». 

«Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Είναι κρίσιμο με όλους όσοι προσέγγισαν το κόμμα μας αυτήν την περίοδο, ανεξάρτητα τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση, για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, του λαϊκού κινήματος. Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και σε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου», είπε,  εξηγώντας ότι η μείωση του αριθμού οφείλεται στον «καλπονοθευτικό νόμο της ΝΔ». 

«Εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος που συνεχίζεται. Μια δυναμική που έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση και εκφράστηκε με αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια».

«Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας μαχητικής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός να μην δείξει καμία αναμονή, να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος. Από αύριο η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε νέο γύρο επίθεσης».

«Το ΚΚΕ θα δίνει διαρκώς τη μάχη, θα είναι η φωνή του λαού. Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που αντικειμενικά θα ανοίξει μετά την μεγάλη άνοδο της αυτοδύναμης πλέον ΝΔ, την καθίζηση του ενός πόλου της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως την πολιτική συναίνεσης στις παραπάνω δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αφορμή το αποτέλεσμα θα δρομολογηθούν διεργασίες».