ΥΛΙΚΑ
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
5 φέτες μπέικον
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 ξύλο κανέλας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Για το φύλλο. Ένα πακέτο φύλλο Βηρυτου Κανακη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 ποτήρι του νερού γάλα
2 αυγά
μίση κούπα τυρί που λιώνει
αλάτι…λίγο μοσχοκάρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο τηγάνι βάλτε πρώτα τον κιμά και σβήστε με λίγο ξίδι. Μόλις φύγουν τα υγρά του κόψτε τα δυο κρεμμύδια βάλτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε. Προσθέστε τον μαϊντανό την κανέλα το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Ρίξτε ένα ποτήρι νερό κ αφήστε τον κιμά λίγο να βράσει…
Για την μπεσαμέλ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο το αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το γάλα τα 2 αυγά το τυρί λίγο αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο….
Βουτυρώστε ένα πυρέξ η ένα ταψί και βάλτε δυο φύλλα κάτω. Ρίχνετε κιμά και το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Βάλτε την μπεσαμέλ από πάνω και προσθέστε τα υπόλοιπα φύλλα. Χαρακώστε και ψήστε την πίτα για 50 λεπτά σε αντιστάσεις.
Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε την μπεσαμέλ μαζί με τον κιμά…
Πηγή: xrysessyntages.gr
Σχετικά Άρθρα
Ζέτα Μακρυπούλια: Από την Ποταμούλα Αγρινίου στη Λευκωσία για τα Βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς»!
«Σέρρες»: Η Χρύσα καλείται να παντρευτεί… για χάρη της ομάδας! – Περιλήψεις επεισοδίων (14/10)
«Deal»: Η 30χρονη Νικόλ Συμεωνίδη με μαμά από το Αγρίνιο βιάστηκε να… σταματήσει στις 8.000 ευρώ!