Κρεατόσουπα με κριθαράκι

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κύβους κότας
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 100 γρ. κριθαράκι, μέτριο

Για το σερβίρισμα

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις δάφνες, τους κύβους και βράζουμε για 1 ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, ανά διαστήματα ξαφρίζουμε.
  • Κόβουμε την πατάτα σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ., τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κολοκύθι σε κυβάκια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το σέλινο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες τριμμένες και σιγοβράζουμε για επιπλέον 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αλάτι, πιπέρι, χυμό και ξύσμα

akispetretzikis.com