Συστατικά
500 γρ. μανιτάρια champignon
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
1 κ.σ. μουστάρδα
30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, με ρόδι
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
200 γρ. τυρί light, τριμμένο
6 κρέπες
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ελαιόλαδο
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
General
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν χρώμα και να πέσει ο όγκος τους.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο το μείγμα με τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη μουστάρδα και σβήνουμε το βαλσάμικο ξίδι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά και ψηθούν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στο γκριλ.
Προσθέτουμε 100 γρ. από το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Απλώνουμε τις κρέπες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο και πιπέρι.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος
«Ταμπού»: Η επάνοδος του Κοσμά στα Γιάννενα φέρνει τη Μυρτώ αντιμέτωπη με την οργή του