Συστατικά
- 4 φύλλα κρούστας για πίτες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας.
- Πασπαλίζουμε με το 1⁄3 από το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
- Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
- Κόβουμε από τη μικρή πλευρά κάθετες λωρίδες των 2-3 εκ. Θα έχουμε 16 τεμάχια.
- Πιάνουμε τις δύο άκρες από την κάθε λωρίδα και τις στριφογυρίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα σπιράλ σχήμα.
- Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά.
- Προαιρετικά σερβίρουμε σε πλατό με διάφορα τυριά και αλλαντικά.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»: Όσα θα δούμε 20 και 21 Ιανουαρίου στην Ε.Ρ.Τ.
«MasterChef»: Ο πιο ανατρεπτικός διαγωνισμός μαγειρικής ξεκινά!
«Η Παραλία»: Ένταση ανάμεσα σε Γράντο και Κερασία – Περιλήψεις (20-23/01)