Κροκέτες κουνουπιδιού

Υλικά για 8 μερίδες

  • 1 μέτριου μεγέθους κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κλαδάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 7 φρυγανιές
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 αβγό
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε τέσσερα κομμάτια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά.
  • Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το κουνουπίδι και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
  • Επειτα τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μαζί και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε τους κεφτέδες έτσι ώστε να είναι σχεδόν επίπεδοι, βάζουμε άφθονο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε.

vita.gr