Κροκέτες με σολομό

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

350 γρ. πατάτες
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. μαγιονέζα
140 γρ. σολομό, καπνιστό σε κονσέρβα
Για το πανάρισμα
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αβγά
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
μαγιονέζα
λεμόνι
ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIPΚαθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

General
Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνειά τους, και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε 1-2 κ.σ. νερό και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Προαιρετικά αφαιρούμε τη φλούδα από τις πατάτες. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένους, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τον σολομό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο τα αβγά με αλάτι και πιπέρι, και σε ένα τρίτο μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και περνάμε διαδοχικά από το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει στους 180ο C.
Τηγανίζουμε σε δύο δόσεις για 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μαγιονέζα, λεμόνι και ρίγανη.
akispetretzikis.com