Skip to content
Συστατικά
- 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. dulce de leche
- 2 μπανάνες
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. σαντιγί
- 50 γρ. σάλτσα καραμέλας
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε περιμετρικά ώστε να έχουμε έναν κύκλο 30 εκ.
- Κόβουμε σε 6 τρίγωνα και μοιράζουμε το dulce de leche.
- Μοιράζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και απλώνουμε λίγο νερό στην άκρη της σφολιάτας.
- Πιάνουμε τις γωνίες της σφολιάτας από την εξωτερική πλευρά του κύκλου και τυλίγουμε προς το κέντρο για να φτιάξουμε τα κρουασάν.
- Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και απλώνουμε σαντιγί, σάλτσα καραμέλας και λιωμένη κουβερτούρα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Έτσι ξεκινά ο 2ος κύκλος στο Mega!
«MasterChef 2025» – Γκρι Μπριγάδα: Σχεδόν ομόφωνα αρχηγός ο Κλεό από το… Μεσολόγγι!
«Άγιος Έρωτας»: Συλλαμβάνεται ο Αργύρης, ανησυχεί ο Κλεάνθης