Για τη σούπα ντομάτας
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών που έχει βάση την ντομάτα, φρυγανισμένο ψωμί, βασιλικό, λευκό ξίδι και ζάχαρη και αλέθουμε ξανά. Καθώς δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Περνάμε τη σούπα από σήτα και προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Ιδανικά προτού σερβίρουμε αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να αναδειχθεί περισσότερο γευστικά.
TIP: Αντί για φύλλα βασιλικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα δυόσμου.
Για τις μπρουσκέτες
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σπάμε το αβοκάντο. Διορθώνουμε αν χρειάζεται και μοιράζουμε το μείγμα του αβοκάντο σε κάθε φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.
TIP: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ελαιόλαδο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
yiannislucacos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Hotel Eλvira»: Η άφιξη ενός διάσημου, αλλά αγενή, συγγραφέα μυστηρίων – Περιλήψεις Επεισοδίων (28 και 30/10)
«Σέρρες»: Ο Άγγελος φεύγει, ο Οδυσσέας μένει – Το συγκινητικό φινάλε της σειράς του ΑΝΤ1!
«Άγιος Έρωτας»: Η Χλόη δίνει μια τρυφερή αγκαλιά στον Πατέρα Νικόλαο – Περιλήψεις επεισοδίων (27-30/10)