«Κρυφή δουλειά»

Καλά τώρα… μη λέμε κι ότι θέλουμε. Είναι δυνατόν η Σοφία να έκανε τέτοια δήλωση: Θα αντιμετωπίσουμε τους μετανάστες σαν να είναι άνθρωποι. Ούτε εγώ το πιστεύω, ούτε κι εσείς να το πιστέψετε.

Δε λέω, κατά καιρούς, τους έχει εκφράσει τους θυμούς της με υπερβολικό μάλιστα τρόπο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά ουδεπόποτε έβαλε στο στόμα της τέτοιες ακραίες εκφράσεις.

Η νέα υφυπουργός Ένταξης κατά την τελετή παραλαβής από τον Γ. Κουμουτσάκο, αναφέρουν εγκυρότατες εφημερίδες, όπως η «Ναυτεμπορική», επισήμανε απλά ότι «με τόλμη, ανθρωπιά και αποφασιστικότητα θα κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα» και υπογράμμισε ότι «σε αυτό το υπουργείο αυτό το χρόνο της κρίσης που η Ελλάδα αντιμετώπισε τόσα χτυπήματα, συγχρόνως τον κορωνοϊό, εθνικές απειλές και το μεταναστευτικό, έγινε μια κρυφή δουλειά».

Αυτό το «κρυφή δουλειά» τώρα, χτυπάει κάπως, όταν κανείς έχει στο νου του τη διαφάνεια… Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι του να πλακωνόμαστε και να λέμε ότι θέλουμε, υπάρχει διαφορά.

Άσε δηλαδή που με την οικογενειακή ιστορία της Σοφίας, εμάς τους Αγρινιώτες μας δένουν απελευθερωτικα δεσμά.

Πώς να ξεχάσω το Μανώλη Γλέζο, που ως επωδό έλεγε και ξανάλεγε, για τον απελευθερωτή της πόλης πατέρα της, που χόρευε στην πλατεία Μπέλου.

Τι, δεν το ξέρετε!;

Βέβαια, ο Γιάννης Βούλτεψης, ο «Ακέλας» της αντίστασης, ήταν ένας από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσε το Αγρίνιο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1944. Το είχε είπε ο Μανώλης.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr