Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη νέος Πρόεδρος του Eurogroup για τα επόμενα 2,5 χρόνια πράγμα που σημαίνει πως άμεσα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε ανασχηματισμό!
Νέος Πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επικρατώντας του Βέλγου ομολόγου του Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ σε μια ψηφοφορία με ισχυρό πολιτικό και συμβολικό φορτίο για την Ελλάδα.
Ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup θα κληθεί άμεσα να ανοίξει τον κύκλο διαπραγματεύσεων για τις σημαντικές θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς το 2025 ολοκληρώνεται η θητεία του Αντιπροέδρου Λουίς ντε Γκίντος και στη συνέχεια του Φίλιπ Λέιν.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Λαρς Κλινγκμπάιλ ανέφερε ό,τι η χώρα του θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υπουργού στο Eurogroup.
Η εκλογή Πιερρακάκη σηματοδοτεί την οριστική μετάβαση της χώρας από τον ρόλο του «αδύναμου κρίκου» της κρίσης χρέους στη θέση του συντονιστή των ομολόγων του.
Διαβάστε επίσης: Δήμος Αγρινίου: Τριήμερη διακοπή κυκλοφορίας σε Τμήματα των Οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ιόλης
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Γιάννης Βασιλείου: «Παρεμβάσεις στη Σαργιάδα για τη βελτίωση και την αποκατάσταση της καθίζησης»
Stoiximan SL1 – 21η Αγωνιστική: Οι ενδεκάδες του παιχνιδιού Παναιτωλικός – Αστέρας Aktor
Stoiximan SL1 – Τέλος 1ου Ημιχρόνου: Προηγήθηκε ο Παναιτωλικός, ισοφάρισε ο Αστέρας Aktor