Λ. Αποστόλου στον Antenna Star: «Προσκοπισμός – Βασικός πυλώνας για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα» (Ηχητικό)

Με αφορμή την 37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Συνάντηση των Προσκόπων, η οποία πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο (Πέμπτη, 28 Απριλίου – Σάββατο, 30 Απριλίου 2022), στο Αγρίνιο, η Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Λένα Αποστόλου μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, για την κίνηση του Προσκοπισμού, τις θεμελιώδεις Αρχές της και την Προσκοπική Μέθοδο Διαπαιδαγώγησης.

  • Η κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσε τον Προσκοπισμό, το 1910, μόλις 3 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, και αυτή την στιγμή αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση παγκοσμίως.

Είπε επίσης ότι σκοπός της Προσκοπικής Κίνησης είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες, να παραδώσει δηλαδή στην κοινωνία άξιους, χρήσιμους, ηθικούς και υπεύθυνους πολίτες.

Η Προσκοπική Μέθοδος Διαπαιδαγώγησης βασίζεται στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την πράξη, την έρευνα για την πληροφορία που έρχεται από την ίδια την πηγή, και την επαφή με τη φύση.

Η κ. Αποστόλου, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο του Αγρινίου για τη θερμή υποδοχή και τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συμπαράσταση, αναφέρθηκε στους σκοπούς της Ετήσιας Πανελλήνιας Συνάντησης των Προσκόπων, η οποία γίνεται φέτος μετά από δύο χρόνια απουσίας, στο Αγρίνιο, με τη συμμετοχή πάνω από 800 παιδιών ηλικίας 15-18 χρονών από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, Εκδηλώσεις Χορού και Θεάτρου, Συναυλίες και άλλες Πολιτιστικές δραστηριότητες, και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης, πραγματοποιείται Έκθεση με έργα φωτογραφίας, σκίτσου, κόμικ, γελοιογραφίας, λογοτεχνίας και memes από τα παιδιά στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Λένας Αποστόλου στον  Antenna Star 103.5: