Λ. Ντόκα στον Antenna Star: «Μοναδικό μέλημα η ασφάλεια των μαθητών» (Ηχητικό)

Για το σημαντικό καθημερινό έργο του Σχολικού Τροχονόμου, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Αγρινίου κ. Λένα Ντόκα.

  • Η κ. Ντόκα χαρακτήρισε τη δουλειά του Σχολικού Τροχονόμου ως «λειτούργημα», καθώς όπως είπε πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από απλά μια δουλειά. Μοναδικό μέλημα είναι όλοι οι μαθητές του σχολείου να εισέλθουν στο Σχολικό κτίριο και να αποχωρήσουν από αυτό με ασφάλεια. 

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που οδηγοί, κηδεμόνες και μαθητές αντιμετωπίζουν τους Σχολικούς Τροχονόμους, λέγοντας ότι όλοι συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των Σχολικών Τροχονόμων με σεβασμό, αγάπη και χαμόγελο, υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις οδηγών οι οποίοι βιάζονται να πάνε στη δουλειά τους, και δεν καταλαβαίνουν ότι εκείνη τη στιγμή έχουν να κάνουν με τις ζωές των παιδιών.

Η κ. Ντόκα επίσης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Σχολικών Τροχονόμων. Οι Σχολικοί Τροχονόμοι, από το 1999 που ξεκίνησε ο θεσμός, παρόλο το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφάλεια των μαθητών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησής τους από το σχολείο, χαρακτηρίζονται ως «εθελοντές» και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Πάγιο αίτημα των Συλλόγων Σχολικών Τροχονόμων σε όλη την Ελλάδα, είναι η αλλαγή του καθεστώτος εργασίας από «Εθελοντική Προσφορά» που ισχύει σήμερα, σε «Σχέση Εξαρτημένης Εργασίας».

Τέλος, η κ. Ντόκα είπε για το Ημερολογίου 2022 του Συλλόγου Σχολικών Τροχονόμων Αγρινίου με το χαρακτηριστικό «STOP», το οποίο εκδόθηκε με σκοπό την στήριξη του Συλλόγου, και το οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε καλώντας στο τηλέφωνο: 6980366291.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Λένας Ντόκα στον Antenna Star 103.5: