Λαζάνια με αραβικές πίτες

Συστατικά

κρεμμύδι, μεγάλο
πιπεριά πράσινη
πιπεριά κόκκινη
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κιλό κιμά χοιρινό
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
200 γρ. νερό
250 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. αραβικές πίτες, μεγάλες
200 γρ. mix τυριών
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 8-10 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, το νερό, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα ταψί 28 εκ. τοποθετούμε μια πίτα αραβική και ραντίζουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το 1/5 από τη γέμιση, το 1/6 από το τυρί και καλύπτουμε με άλλη μια πίτα. Ακολουθούμε τη ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
Στην τελευταία πίτα απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια και ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com