Στη Λεπενού οι υπεύθυνοι του Greek Village Life δοκίμασαν παραδοσιακή τραχανόπιτα στον ξυλόφουρνο από τα χεράκια της Μαρίας
Στο χωριό Λεπενού της Αιτωλοακαρνανίας, η φιλόξενη κα. Μαρία τους υποδέχτηκε στο σπίτι της και τους ταξίδεψε πίσω στο χρόνο, φτιάχνοντας μια παραδοσιακή τραχανόπιτα, όπως ακριβώς την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας.
Με απλά υλικά, που κάθε νοικοκυριό είχε κάποτε στην κουζίνα του – τραχανά, γάλα, τυρί και αυγά – η κα. Μαρία ζύμωσε με μαεστρία το ζυμάρι και ετοίμασε τη γέμιση της πίτας.
Η τραχανόπιτα, με τέσσερα φύλλα, δύο κάτω και δύο πάνω, σκεπάστηκε με την πλούσια γέμιση και ψήθηκε στον παλιό ξυλόφουρνο, σκορπίζοντας στο χωριό μια νοσταλγική μυρωδιά από τα παλιά.
Η γεύση της; Απλά καταπληκτική! Μια αυθεντική γεύση από το παρελθόν, που μας θύμισε τις παραδοσιακές συνταγές και την απλότητα της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.
Διαβάστε επίσης: Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος: Μαγειρεύοντας πολυσπόρια με την Αρχοντία
Πηγή: Λεπενού: Παραδοσιακή τραχανόπιτα στον ξυλόφουρνο από τα χεράκια της Μαρίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ζέτα Μακρυπούλια από την Ποταμούλα: «Στα 25 νόμιζα πως η ζωή θα είναι έτσι για πάντα, ωραία»
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Το μυστικό της Σαλώμης έχει ξεσηκώσει θύελλες
«Famagusta»: Ο Παύλος παρακαλεί την Ιφιγένεια να τον βοηθήσει να «φύγει»