Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης στην Super League 1»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης στην Super League 1, τονίζοντας πως θα συνεχιστεί με 14 ομάδες και τη νέα σεζόν.

  • Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση CRETA ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα γίνει μια ενιαία Super League 2, με προϋποθέσεις, κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ.

Βέβαια, όπως υπογράμμισε αυτό, θα εξαρτηθεί «από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει». Όσον αφορά την αναδιοργάνωση ο Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε οριστικά το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως η νέα σεζόν της Super League 1 θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες.

«Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Super League 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Super League 1. Η Super League 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Έχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στο ποσοστό από το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες υποστηρίζοντας «ότι από 50-70 εκ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στις εκλογές τις Ε.Π.Ο.:

«Απαντώ σε όλους ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Υπάρχει ανανέωση, υπάρχει μια νίκη του αθλητισμού. Νίκησε ο αθλητισμός, νίκησε η νομιμότητα και η διαφάνεια. Ψήφισαν τα σωματεία που είναι νόμιμα και όχι με εξουσιοδοτήσεις, αλλά οι ίδιοι. Έγιναν εκλογές ψηφιακά. Και εκεί κερδίσαμε. Έγινε μεγάλο άλμα στην τεχνολογία. Είχα άποψη. Από εκεί και μετά θεσμικά, συνεργάζομαι με όλους. Έχω ήδη ξεκινήσει τηλεδιασκέψεις με όλα τα μέλη των νέων διοικήσεων, των ομοσπονδιών. Θα κάνω τηλεδιασκέψεις με όλες τις διοικήσεις. Το κάνω με την καρδιά μου. Η κάλπη μίλησε. Οι εκλέκτορες επέλεξαν. Καλά ή όχι θα φανεί. Ο καθ’ ένας έχει την υποχρέωση, να το σεβαστεί αυτό».

gazzetta.gr