Συστατικά
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
- 400 γρ. σπαγγέτι, β-γλυκάνη
Για τη μπεσαμέλ
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 γρ. γάλα, light
- 100 γρ. τυρί κρέμα, light
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Βάζουμε μέσα ένα ταψί και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια και τη βάζουμε στο μπολ.
- Μεταφέρουμε στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Το νερό το κρατάμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
- Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια.
- Βάζουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 κουτάλα από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι. Τρίβουμε το 1/3 από τη σκελίδα σκόρδου και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε μέσα στη μπεσαμέλ τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε. Αν είναι πολύ στεγνά τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι.
- Μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε πάνω τα μανιτάρια και τη γαλοπούλα και σερβίρουμε με πιπέρι και ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας