Λιγκουίνι με γαρίδες και σάλτσα καρύδας

Συστατικά

  • 600 γρ. γαρίδες, Νο 0, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 250 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
  • ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 30 γρ. παρμεζάνα

Για το σερβίρισμα

  • λάιμ
  • κόλιανδρο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κρέμα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Παράλληλα, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, τις γαρίδες, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  • Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, κόλιανδρο πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com