Συστατικά
- 600 γρ. γαρίδες, Νο 0, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 σκ. σκόρδο
- 150 γρ. σπανάκι baby
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 250 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
- ξύσμα λάιμ, από 1/2 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
- 30 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- λάιμ
- κόλιανδρο
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σπανάκι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, την κρέμα καρύδας και βράζουμε για 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Παράλληλα, σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα λιγκουίνι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, τις γαρίδες, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, κόλιανδρο πιπέρι και ελαιόλαδο.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«Deal»: Ο Πάνος από την Αχαΐα ήθελε να προσφέρει χρήματα σε όσους τον βοήθησαν μετά το τροχαίο
«Άγιος Έρωτας»: Ο Παύλος επιστρέφει στο σπίτι του, η Χλόη ζητά τη βοήθεια του Πάτερ Νικόλαου
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ειρήνη και ο Παρασκευάς δίνουν ένα φιλί και τους βλέπει ο Πατήρ Τιμόθεος