Λικέρ από ρόδι

Υλικά

  • 5 ρόδια καθαρισμένα
  • 800ml ρακή
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
  • 2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.

Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.

Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.

olivemagazine.gr