Λουκουμάδες της Αποκριάς

Οι Απόκριες ζητούν τηγανιτά γλυκά, όπως λαχταριστούς και αφράτους λουκουμάδες, που σερβίρετε απαραιτήτως με μέλι και κανέλα κι αν θέλετε, με καρύδι τριμμένο.

Υλικά

    • 375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
    • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
    • 500ml νερό χλιαρό
    • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα
  • καρύδι τριμμένο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε έναν ωραίο χυλό. Τον σκεπάζετε με πετσέτα και τον αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες. Θα χρειαστεί 1 ώρα περίπου.

Ζεσταίνετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε μια κατσαρόλα, παίρνετε με τη χούφτα σας μια ποσότητα χυλού και χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα σαν πώμα και στοπ αφήνετε μικρές ποσότητες ζύμης που, με ένα κουταλάκι στο άλλο χέρι, κόβετε και ρίχνετε στο καυτό λάδι. Ρίχνετε τόσα κομμάτια ζύμης στο λάδι όσα χωράνε χωρίς να στριμώχνονται, γιατί θα φουσκώσουν και θα χρειαστεί να τους γυρίσετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά.

Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα υλικά.

Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

olivemagazine.gr