Λύρος: «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή – Η κακοκαιρία δεν έχει υποχωρήσει» (Photos)

Στην κακοκαιρία και τις επιπτώσεις της στην περιοχή του Μεσολογγίου, αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών, αναφέρεται ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης.

  • Συγκεκριμένα ο κ. Λύρος γράφει:

Η κακοκαιρία της 3ης Δεκεμβρίου προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στο Δήμο μας με τη στάθμη των ομβρύων σε μεγάλο μέρος του αστικού ιστού να μην έχει υποχωρήσει εντελώς.

Η κατάσταση ίσως γίνει ακόμη πιο δυσμενής καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται εκ νέου έντονες βροχοπτώσεις που ελλοχεύουν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια μας.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακοκαιρία δεν έχει υποχωρήσει και μια ακόμη δύσκολη νύχτα είναι μπροστά μας.

Μέχρι στιγμής έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα και η προτεραιότητα μας είναι η διαφύλαξη της ζωής των πολιτών.

Χθες συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του δήμου μας και ζήτησα και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας να μεταβεί στην περιοχή μας. Ο τόπος μας περνά μια μεγάλη δοκιμασία, μια μεγάλη συμφορά. Περιουσίες καταστράφηκαν και θα πρέπει εμείς, ως δήμος αλλά και το κράτος να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους .

Ο Δήμος Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καλεί τους κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες στις 3 Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλλουν αίτημα καταγραφής ζημιών που υπέστησαν οι κύριες κατοικίες τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εντός 30 ημερών έως και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2021, από 8:00π.μ. ως 14:00μ.μ., να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 26313/63400 και 26313/63431, 26313/63425