Λύρος: «Νέα Μητρόπολη, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι τοπικιστικές επιδιώξεις μερικών» (Videos – Photos)

Στο μείζον θέμα του διαχωρισμού της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του Προγράμματος των Εορτών Εξόδου 2022 για την 196η Επέτειο από την Ηρωική Έξοδο του Ι.Π. Μεσολογγίου.

  • Ο κ. Λύρος είπε ότι «η τοπική κοινωνία του Νομού μας, δε φαίνεται να συγκινείται από τις μεθοδευσεις γύρω από το θέμα της Μητρόπολης» και τόνισε ότι θα πρέπει όλοι «να σεβαστούν την ιστορία και τα όσα προσέφερε αυτός ο τόπος και να πάψουν να υπονομεύουν».

Είπε επίσης ότι «τα ιδανικά δεν μετριούνται με αριθμούς αλλά με τις ιστορικές και ηρωικές καταβολές που κουβαλάμε όλοι μας».

«Ο ορισμός του Μεσολογγίου ως πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είχε ακριβώς αυτό τον συμβολισμό και η Ιερή Μητρόποολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κουβαλάει ακριβώς αυτόν τον συμβολισμό για χρόνια» πρόσθεσε ο κ. Λύρος.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου είπε επίσης ότι «το θέμα της διάσπασης της Μητρόπολης ανακινήθηκε και πριν 15 χρόνια», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τότε κύκλοι της γειτονικής μας πόλης έθεσαν το θέμα της διάσπασης, αλλά ο αείμνηστος Χριστόδουλος και η προσφάτως εκλιπούσα Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ακύρωσαν κάθε σχέδιο. Μάλιστα ο ηγέτης της εκκλησίας, βεβαίωσε δακρύζοντας ότι δε θα μπορούσε ποτέ να διαπράξει μια τέτοια πράξη εναντίον της της Ι.Π. Μεσολογγίου, ενός συμβόλου της Πατρίδας μας».

Ο κ. Λύρος συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αναγκαιότητα, κανένα επιχείρημα και κανένας λόγος να αποκτήσει ο Νομός μας μια νέα Μητρόπολη, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι τοπικιστικές επιδιώξεις μερικών».