Μ. Στραβοδήμου στον Antenna Star: «Η γυναίκα αστυνομικός έχει αποδείξει την ικανότητά της» (Ηχητικό)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Μαίρη Στραβοδήμου μίλησε στον Antenna Star FM 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η Ζωή» της Νάντιας Μπούτα για το ρόλο και την προσφορά της γυναίκας-αστυνομικού στο Αστυνομικό Σώμα και την Κοινωνία γενικότερα, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες-αστυνομικούς.

  • Η κ. Στραβοδήμου αναφέρθηκε στην εκπαίδευση και την 20χρονη απασχόλησή της στο Αστυνομικό Σώμα κάνοντας ειδική αναφορά στην ένταξή της σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο και την αποδοχή που έλαβε από τους συναδέλφους της.

«Ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή για μια γυναίκα να τύχει αποδοχής σ’ ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον», αναφέρει η κ. Στραβοδήμου, τονίζοντας ότι με τα χρόνια και με τη στάση της μέσα στο Σώμα, η γυναίκα έχει αποδείξει την ικανότητά της και σήμερα συμβιώνει και συνεργάζεται αρμονικά με τον άνδρα αστυνομικό».

Παράλληλα η κ. Στραβοδήμου επισήμανε ότι «η φυσική παρουσία της γυναίκας-αστυνομικού, με την υπομονή και την ευγένειά της μπορεί να βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις στην καλύτερη διαχείριση ενός περιστατικού και την ομαλότερη λήξη του».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη της Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Μαίρης Στραβοδήμου στον Antenna Star FM 103.5: