Μακαρονάδα με σπανάκι και φέτα

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 500 γρ. σπανάκι
  • αλάτι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. φέτα
  • 400 γρ. σπαγγέτι, με σπανάκι

Για το σερβίρισμα

  • άνηθο
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και βάζουμε τα ¾ στο τηγάνι. Κρατάμε το υπόλοιπο για το σερβίρισμα.
  • Βάζουμε το σπανάκι κομμένο σε κομμάτια, αλάτι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά να μαλακώσει το σπανάκι και πέσει ο όγκος του.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, 1-2 κουτάλες της σούπας νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με τον άνηθο και ελαιόλαδο.

 

akispetretzikis.com