Μακαρονάδα με σπανάκι και σολομό, αρωματική και νόστιμη!

Μια συνταγή για ένα πιάτο πεντανόστιμο. Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα με σπανάκι και σολομό. Αρωματική, χορταστική και υγιεινή. Φτιάξτε την και θα καταπλήξετε τους πάντες!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. σπανάκι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό.
  • 100 γρ. κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • Μισό ποτ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. κρασί, λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης τους, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο για 3 με 4 λεπτά, ρίχνουμε το σπανάκι και τα ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το σολομό, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Τελειώνοντας, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 1/3 και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε καλά και έπειτα σερβίρουμε την μακαρονάδα μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος ζυμαρικού θέλουμε (φαρφάλες, βίδες κλπ.) ή αντί για σολομό, τόνο.
  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να πασπαλίσουμε την μακαρονάδα μας με 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

supersyntages.gr