Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι γάλα
- 1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Καθαρίζετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε φέτες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τα αλατοπιπερώνετε, τα αφήνετε να κατεβάσουν τα
υγρά τους και τα σβήνετε με το κρασί. Μόλις μαλακώσουν ρίχνετε τον μαϊντανό και τα αφήνετε στην άκρη.
3. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Βάζετε ο γιαούρτι σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Διαλύετε το αλεύρι στο γάλα και το προσθέτετε στο γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα και αφήνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά συνεχίζοντας πάντα να την ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε τα μακαρόνια με τα μανιτάρια και τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.
vita.gr
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ